Donker

Groene stroom - Zondag met Lubach (S08) 

vpro zondag met lubach
Weergaven 522K
98% 5 131 88

Volgens het rapport Energiemonitor 2017 gebruikt inmiddels 69% van de consumenten groene stroom. Dat klinkt goed, maar het is niet waar. Aan de hand van vijf groene stroomschokken laat Arjen zien dat ons energieverbruik in Nederland helemaal niet zo groen is en dat het met allerlei boekhoudkundige trucs slechts lijkt alsof we bezig zijn met het redden van het klimaat.
Om 21.55 op NPO3.
Arjen Lubach remixt de actuele week in dertig minuten, laat ondergesneeuwde verhalen smelten en maakt brekend nieuws weer heel. Vanuit theater Bellevue in Amsterdam: Zondag met Lubach, zo goed als nieuws. #zml
www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-8/aflevering-2.html
www.vpro.nl/zml
www.npo3.nl/zondagmetlubach

Amusement

Gepubliceerd op

 

9 feb. 2018

Delen:

:

Download:

Bezig met laden.....

Toevoegen aan:

Favorieten
Later bekijken
Reacties 80   
unisubzero
unisubzero Maand geleden
Tja, kijk maar even "Planet of the Humans" van Michael Moore ...
Henri Duran
Henri Duran Maand geleden
Kernenergie top
Wouter Kulche
Wouter Kulche Maand geleden
Ik geniet van de vergelijkingen. Van kinds af aan ben ik raar aangekeken omdat ik dit ook deed maar nu gebruikt hij dezelfde uitlegmethode en krijgt hij applaus. Geeft genoegdoening.
Der Phoenix
Der Phoenix Maand geleden
hallo, iemand uit het jaartal 2020 hier. lol groetjes vanuit de toekomst. we hebben te maken met corona virus momenteel waardoor de meeste mensen binnen zitten en er dus minder met auto's en (andere) openbaar vervoer gereden wordt. dat is niet zo goed voor de economie maar wel voor het beperken van de uit stoot
Robbie Torkelsonn
Robbie Torkelsonn Maand geleden
ondertussen is de prijs van de olie gekelderd onder nul, dus die "groene stroom" gaan we dus zeker niet voor auto's gebruiken.
Selma
Selma Maand geleden
<a href="#" class="seekto" data-time="59">0:59</a>-<a href="#" class="seekto" data-time="65">1:05</a> is het hele verhaal van Dear Evan Hansen Nu hoef je het niet meer te lezen, graag gedaan
danny trials
danny trials 2 maanden geleden
Wat vastgesteld is dat de koolstof uit bomen en biomassa al bestaande koolstof in de koolstofcirkel is. Koolstof uit fossiele brandstoffen is toegevoegde koolstof aan de biosfeer (wat door de koolstofcirkel het leven op aarde in stand houdt). En dat is het probleem. Alsof je in het vat (de aarde) waar alles in bestaat, en alles in een heel erg fijngevoelig equilibrium leeft, extra koolstof via een slangetje (uitlaat) toevoegd van buiten het vat (de aarde). Dat is in ieder geval de redenatie achter waarom biomassa geen fossiele brandstof is
Rien de Vos
Rien de Vos 2 maanden geleden
Het is toch één groot circus, die hele gekte rond het klimaat? Maar er worden mensen (?) stinkend rijk van. En die worden weer gesteund door onze elite in Den Haag en die andere corruptici in Brussel. Maar we gaan, als het die kwal van een timmerfrans betreft, flink betalen voor hun wangedrag.
Kjeld Bos
Kjeld Bos 2 maanden geleden
petities.nl/petitions/stop-per-direct-de-subsidie-op-biomassacentrales-in-nederland
Bas schooneveld
Bas schooneveld 2 maanden geleden
Wie gaat hem vertellen dat 69 niet zon kind vriendelijk getal is?
Nick Martens
Nick Martens 3 maanden geleden
WAAR IS DIE 14%?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
LuchtLeider Nederland
LuchtLeider Nederland 3 maanden geleden
Minister Kamp kampt met een probleem
Isra Onderzoekt
Isra Onderzoekt 3 maanden geleden
En als we 1/3 van de noord-zee vol bouwen dan hebben we wel 15%.. Kost wel €1500,- per jaar per huishouden.... Ik zeg klimaat adoptie!
Freaking Emu
Freaking Emu 3 maanden geleden
Zitten we nu al op die 14%?
Garbage can studios
Garbage can studios 4 maanden geleden
Ja het is 2020
SirMario
SirMario 4 maanden geleden
kernenergie. klaar
BuffaloTLK
BuffaloTLK 4 maanden geleden
Is het gelukt? 🤣 (een Belgische fan van het programma)
C T
C T 4 maanden geleden
Deze man is een LEGEND! Godverdomme dat we allemaal zo genaaid worden jezus
KynajMusic
KynajMusic 4 maanden geleden
69 nice
Tom Kraemer
Tom Kraemer 5 maanden geleden
Stroom is stroom. Niemand 'heeft' groene stroom. Mensen met groene stroom betalen alleen meer geld. Bedankt daarvoor mensen.
Xinix Xagnix
Xinix Xagnix 5 maanden geleden
Goed milieu begint bij jezelf dus, schaf massaal helium en braadzakken aan en toedeloeeee
Steven van Zuijdam
Steven van Zuijdam 5 maanden geleden
kernenergie is ook groene stroom
Hans Delrue
Hans Delrue 6 maanden geleden
Het leuke is dat de mens door zijn eigen intellect nu zijn eigen leefwereld aan het vernietigen is. Maar geen nood volgens Nasa komt er binnen twee jaar een komeet op ons af, de grootte van de Cheops piramide. Dat is leuk ook toen de dinosauriërs op de top van hun beschaving stonden kregen zij ook plots een komeet op hun kop. Resultaat herprogrammeren van de dino's in de reptielen die wij nu kennen.
theosax
theosax 6 maanden geleden
Ongelooflijk, deze uitzending kan aanstaande zondag gewoon weer uitgezonden worden. Triest. Goed werk Lubach!!
VriendRick
VriendRick 6 maanden geleden
KAALKAP VAN ONZE AARDE DOOR ONVERZADIGBARE VRAAG NAAR MEEST VERVUILENDE BIOMASSA IN EUROPA: nlvids.info/video/i2nVlseobHSgYX4.html Alleen in Nederland staan 628 vervuilende Biomassacentrales gepland met 11.4 miljard subsidie. Biomassacentrales de grootste milieuvervuilers! groene-rekenkamer.nl/2617/hoe-het-stoken-van-biomassa-uitgegroeid-tot-de-grootste-milieuvervuiler/ Naast meer milieuvervuiling schaadt het ook nog eens de natuur door de massale bomen kaal kap die nodig is om deze biomassacentrales in heel Europa te voeden. nlvids.info/video/Z4aRydS2goaPlm0.html Nu de bomen die gratis CO2 afvangen massaal gekapt worden. Komt de regering met een nieuw project GESUBSIDIEERDE FABRIEKEN DIE CO2 AFVANGEN. U EN IK WORDEN KAPOT BELAST OM AL DEZE SUBSIDIES BIJ ELKAAR TE SCHRAPEN Nu weet u waarom er 50 - 60% overheidsheffingen bovenop uw daadwerkelijke energie betaald! De nieuwe reclame van Nuon nu Vattenfall: nlvids.info/video/bniXyMW_hmWCbY4.html Volledig misleidend; Waterkracht, zonne-energie en Wind geen woord over meestvervuilende Biomassacentrales waarvan er 628 in Nederland gepland staan.
Bart De Veer
Bart De Veer 6 maanden geleden
Ik mis schok 6 dat die windmolens weer slecht zijn voor de insecten als bijen vliegen muggen en wespen
Tom Kraemer
Tom Kraemer 7 maanden geleden
Dit programma is een politiek middel om mensen een kant op te duwen. Hij vertelt hele onlogische dingen heel logisch zodat we het er massaal mee eens zijn ineens.
Robbert van den Dool
Robbert van den Dool 6 maanden geleden
Voorbeeld?
Dr B
Dr B 7 maanden geleden
Jij bent wel top Arjen!
Tjocolate
Tjocolate 7 maanden geleden
Er is een gedeelte uit geknipt!!! Er was ook nog een stuk over de windmolens!! Dat de windmolens die nu staan maar zo verschrikkelijk weinig stroom opwekken, nog geen 2% van al het groene stroom, maar dit al wel tientalle MILJOENEN heeft gekost! Goh..wat gek toch dat ze dat eruit geknipt hebben... 🤣
Roland van Tol
Roland van Tol 4 maanden geleden
Miljarden, vrees ik.....
robheusd
robheusd 7 maanden geleden
schitterend. alleen vergeet lubach te vermelden dat ook afval & plastic verbranding als 'groene stroom' wordt verkocht.... dus in feite gewoon olie!
Jur Van Oerle
Jur Van Oerle 7 maanden geleden
<a href="#" class="seekto" data-time="280">4:40</a>: Redder die Paardi 😂
Patrick den Engelse
Patrick den Engelse 7 maanden geleden
Klimaatgekkies, kijken jullie even gezellig mee hahaha.
Roy Earle
Roy Earle 7 maanden geleden
ja hoor. wordt er een oplossing aangeboden om de planeet wat langer mee te laten gaan, wordt die oplossing gebruikt om geld te verdienen.... soms walg ik echt van de mensheid.
Cooper van Laarhoven
Cooper van Laarhoven 8 maanden geleden
<a href="#" class="seekto" data-time="80">1:20</a>
Cooper van Laarhoven
Cooper van Laarhoven 8 maanden geleden
120
René Gerrits
René Gerrits 8 maanden geleden
Dit. Is dan rechts populisme?? Het kapitalisme geeft niets om de mens of planeet. Alleen winst telt. De NOS lukt het net niet om deze programma's te verbieden. Laten we blij zijn met ander politiek geluid dan de VVD! Beter voor ons en de planeet. Het echte verbeteren komt echt nog wel....is geen EU voor nodig. Mensen.....denk!
The Tourist
The Tourist 8 maanden geleden
Windmolens is groene stroom, dat is goedkoper???? Wie zijn rekening is goedkoper geworden ????
FelixGames
FelixGames 8 maanden geleden
*69*
paardengeit dierenmens
paardengeit dierenmens 7 maanden geleden
FelixGames nice
batdog12100
batdog12100 8 maanden geleden
De reupload komt hierdoor: www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-8/aflevering-2.html Tot onze spijt is er in de uitzending van Zondag met Lubach van 4 februari jongstleden een foutje geslopen. In het item over Groene Stroom is een onjuist logo in beeld gebracht van een GvO-certificaat. GvO is de afkorting voor ‘Garantie van Oorsprong’, kortweg 'groencertificaat'. Bij de productie van hernieuwbare elektriciteit wordt voor elk megawattuur een GvO aangemaakt. GvO's dienen om te bewijzen dat de geleverde energie daadwerkelijk duurzaam is opgewekt. Zondag met Lubach maakte melding van de handel in (bijvoorbeeld) Noorse waterkracht-GvO’s om grijze stroom mee te ‘verduurzamen’- de zogenoemde sjoemelstroom. Per abuis is hierbij een GVO- logo in beeld gebracht dat - zo blijkt nu - niets te maken heeft met sjoemelstroom. Het getoonde beeldmerk behoort toe aan het Nationaal Duurzaamheid Instituut, een organisatie die duurzaamheid binnen ondernemers juist wil stimuleren door GvO-certificaten uit te geven op producten en merken. Het Nationaal Duurzaamheid Instituut distantieert zich nadrukkelijk van de handel in groenestroomcertificaten. We betreuren de door ons gemaakte fout en bieden hiervoor excuses aan aan het NDI. Het logo is inmiddels verwijderd. De redactie benadrukt dat de misstanden zoals aangetoond in de uitzending wel degelijk aan de orde zijn en staat volledig achter de inhoud van het item. Janine Abbring, Eindredacteur Zondag met Lubach
batdog12100
batdog12100 8 maanden geleden
Leuke video, maar moet je wel even corrigeren <a href="#" class="seekto" data-time="480">8:00</a> CO2 uit brandhout is afkomstig uit de korte koolstofkringloop en CO2 uit aardgas uit de lange. Dat houdt in dat CO2 ooit oorspronkelijk in de lucht zat maar opgenomen werd door de bomen. Verbranden we het, dan voegen we niks toe aan de kringloop. CO2 uit aardgas zat al honderden jaren in de bodem. Door dit te verbranden komt het in de lucht en zo voegen we meer CO2 toe aan de korte koolstofkringloop. Niet dat het kappen van de Amerikaanse bossen niet slecht is voor het milieu ofzo ;)
Het Programma
Het Programma 9 maanden geleden
drive.google.com/open?id=17v0afkWI38Y9r-3dIMy9NYdYtp0ka6WU drive.google.com/open?id=1T5qtF58zzwZ2dekkcEHGVUYU1vrrGi-L (pressure * volume)/ temperature(Kelvin) = constant By heating up a gas (air), the presure will go up, and/or the volume will get bigger. When cooling a gas, the presure wil go down, and/or the volume will get smaler. If you compres air, it will get hot, if you expand air, it cools. (fridge/heat-pump). nlvids.info/video/foPWvN_EsX55qpI.html The Stirling engine takes advantage of the differences in temperature, by using heat to expand air, and cold to contract air. By storing the heat(/cold) into a regenerator (iron-wire for example), just like in a heat exanger, by letting the media (hot and/or cold) going into each others directions, against each other, the used heat/cold is used again. The system only looses heat when the air expands, when its converted into electricity, and it only looses some cold then the air is shrinking and also this is turned into energy. The lost cold/heat is then supplied by the heat/cold storage again. Now, when the sun comes up, the land and air gets heated, the air expands, you don't notice. With 1 bar, = 1 kg / square cm = 10 tons / square meter. Then when it gets hotter, more and more heat is radiated back into space. You don't notice. All this heat, energy, is lost. Then during night the heat radiates into space, you don't notice, except for it cools down, the air cools down, shrinks, but you don't notice. By doing this contraction of air, and expantion of air in a closed vessel, you can use the pressure to generate energy. Heating up -> pressure -> energy, cooling down -> underpressure (=pressure of atmosphere) -> energy. During day time you can store ALL HEAT FROM SUN/AIR. Into the ground, were there is lots of. During night time you can USE ALL COLD FROM ALL AIR. And the heat from the storage. By taking the heat from the storage, you put the cold in. The cold from the storage is then used during day time, against the heat from the air and sun. And the storage is filled up with heat from the other side. So you have lots of hot air from day/sun/air. You have lots of cold during night. You have lots of cold during day from storage. You have lots of heat during night from storage. All this heat and cold from air/sun/storage/night can be used to generate cheap green energy. The storage works like a heat exchanger, just like the regenerator (just metal to store heat/cold). Then the system also runs with a heat exchanger, where cold air is heated up, and hot air is cooled down, and where the hot and cold air is regenerated/reused to pre-heat and pre-cool the cool / hot air. The maximum amount of energy you can get out of the heat, is like 33% of the difference in heat between day/night. If you heat up 1 cc of water, 1 degree, you need 1 calorie. 1 calorie = 4.18 joule. 1 joule = 1 watt * 1 second. For heating up 1 liter of water, 1000 cc, you need 4180 watt seconds. Plusminus (/3600) 1.2 watt hour. For heating up 1000 liters of water, 1 cubic meter, you need like 1.2 kilo watt hour. (KWh). For heating up 1000 liters of water 10 degrees, you need 12 kilo watt hour. For heating up 1 cubic meter of earth (avg.weight 5.0) 10 degrees you need 12 * 5 = 60 kilo watt hour. For heating up 100 x 100 x 100 cubic meters of earth, you need 60 million KWh. Like 60 Gigawatthour. Doing this during whole day, 24 hours, you need like 2.2 Gigawatt continously. So when you only get 10% efficiency, you can get like 0.22 Gigawatt countinously. Like 220 Megawatt continously. Just by storing the heat/cold 100 meters deep, on a plant 100 times 100 meters. You only suck up hot air during day, and blow air out little colder. Change in temperature -> energy. You only suck up cold air during night, and blow air out little warmer. Change in temperature -> energy. On a plant like 1 x 1 kilometer, storing the heat and cold 1 kilometer deep, you get like 220 Gigawatt continously plant. Costs: Heat exchangers (just metal), turbines and/or pumps, holes into the ground with pipes. Also by storing the heat during summer, and getting the cold out during summer to cool (airco), and using the heat to heat during winter, and meanwhile store the cold for using it in the summer, and meanwhile generate energy with it. Green. No polution. Its like tapping all heat that during day time just expands the air, and radiates back into space, without doing 'work', let it work, and storing it, and use it all during night, to also do work. You need a hot and cold side. When heat is flowing from hot to cold, it can do work. Other way around needs energy/work, like fridge. (cold inside, hot on backside). And there is a lot of heat (air) during daytime, and a lot of cold (air) during night time. And the storage is endless. It all waits to get harvested. Think of heating up the air in a air baloon, it expands, then its lighter than the surrounding air, capable of lifting a few humans into the air. Because of the weight -> pressure of air. Now, everywere were heat is released into the air, so the air expands (all open fire's, sun heat/light), and the energy is gone. Temperature in space is even lower, like 273 degrees below zero on the shadow side of like the moon. There is even more energy to harvest. You also can use a pipeline against a mountain. Letting the hot flued go up, and the cooled flued (heavier) going down. Like butane, it vaporizes (boils) above 0 degrees Cescius, and condenses below 0. Then the gas explodes in the valley, because of the heat, and condenses in the mountain, were its below zero. A big turbine in between does the rest. Its so simple. Same way people build houses with bricks, backed with gas from clay. The clay is rocks to dust from the mountains. Why not use bricks from the mountains to build houses? Then houses would last forever, and costs nothing. 80% of everything is energy, fossils. Who ownes and sells the fossils, makes all money. With all (generated) money, they harvested with energy, they can buy the planet 40 times. When the rich release just 2.5% of their money, there would be so much money, money would be worthless. Prices would skyrocket. Then money ain't worth anything, so these rich never can spend that money. They only use it to stay into power. The beans in the can costs 2 cents. The rest is energy(profit) profit (more) and taxes. With the created misery they use taxes to create jobs in the misery industry, for people who can't do anything and/or are lazy, and vote for the system to continue. Because without the system they would be workless, because there is no misery, and everything is for free. What could you do with endless amounts of free cheap clean energy? Like almost everything? But then the voting sheeps who work in the system-created misery industry have to clean their own toilets.... This/these techniques exists/are known for over 200 years. (Stirling engine / heat engine / thermodynamics / slavery by energy). facebook.com/ForbiddenTechnology/videos/460371368084984/ nlvids.info/video/eom9x7OwbGedbGk.html facebook.com/Stirling-Engine-396106750492857/ drive.google.com/open?id=1qd0DiMtT9j9RL1DH-nzqm0vOSSt1miBJ Please wake up: facebook.com/gerard.wensink/videos/vb.100001578507891/2549018875160704/ facebook.com/plannedobsolescence2/ facebook.com/HetProgramma/ facebook.com/Glyfosaat-901940253285130/ facebook.com/Trauma-Based-Mind-Control-442719335833261/ facebook.com/Subliminal-Messages-Playground-For-Beginners-411459062312861/ facebook.com/William-Bill-Cooper-156649661684763/ facebook.com/De-Moraalridders-Het-grote-complot-612951225412851/ facebook.com/NowWorldOrder/ facebook.com/Perception-of-Deception-1411958449034889/ facebook.com/Aku-170564813143447/ facebook.com/Pyromania-650044121695041/ facebook.com/Big-Pharma-854690434664709 facebook.com/Cliodynamics/
BUS DASHCAM
BUS DASHCAM 9 maanden geleden
<a href="#" class="seekto" data-time="50">0:50</a> Bijna 2/3 heeft zich daarbij aangesloten. 2/3 = ca. 66%. Percentage is 69%. Bijna goed.
Stan Rams
Stan Rams 9 maanden geleden
Stop de massa #bomenkap bomen.petities.nl/
jordenspliethof
jordenspliethof 9 maanden geleden
En dan is het nog maar de vraag of windmolens en zonnepanelen wel zoveel co2 besparen. Behalve de co2 die voor productie en recycling nodig is moet de meerprijs van groene stroom opgebracht worden door de burger. Om dat geld bij elkaar te krijgen moet hij werken en nadat hij door de belasting kaal geplukt is mag hij van wat er over is de rekening betalen. Dat kost allemaal co2 want hij gaat met de auto naar zijn werk om dat geld te verdienen. Dat kost brandstof en op zijn werk verbruikt hij gas en elektra, afhankelijk van wat voor werk wordt er indirect waarschijnlijk ook nog veel co2 geproduceerd. Reken daarbij alle ellende die met ons belastinggeld veroorzaakt wordt. Het lijkt wel het sprookje van de kleren van de keizer. Bij bepaalde politieke partijen dan. Niemand durft er aan te twijfelen maar een klein kind kan zien dat het nep is..
Wolk Martis
Wolk Martis 9 maanden geleden
Nederland een corrupte land...?? Neeee waar heb je het over. Hollandse volk is dom en naïef
Freaking Emu
Freaking Emu 10 maanden geleden
<a href="#" class="seekto" data-time="11">0:11</a> nice
Henk&Nel eastwood
Henk&Nel eastwood 10 maanden geleden
zonder co2 gaat alles en iedereen dood!!!
paardengeit dierenmens
paardengeit dierenmens 7 maanden geleden
Henk&Nel eastwood jij bent dom co2 hebben we sowieso al maar als er teveel komt is het een probleem niemand heeft gezegd dat we zonder co2 overleven
Henk&Nel eastwood
Henk&Nel eastwood 10 maanden geleden
eng mannetje die Lubach!
WILDFIRE
WILDFIRE 10 maanden geleden
We moeten in plaats van groene stroom THORIUM produceren in nucleare centrales! En dat als de donder uitvinden omdat het nog niet bestaat! Arjan Lubach maak hier een aflevering van :D hier even wat info voor de mensen die het niet kennen wisenederland.nl/kernenergie/thorium
Computer Addic
Computer Addic 10 maanden geleden
Het zal ook niet veel meer worden dan die 2,2 %...Het is een droom,wordt maar eens wakker!Bovendien is het niet nodig,want CO 2 heeft zeer weinig effect op het klimaat..
mc naam is perseusjackson
mc naam is perseusjackson 10 maanden geleden
Bij mij huis heb ik (en mij gezin) zonnepanelen
Jeremy van den Berg
Jeremy van den Berg 10 maanden geleden
Wat als we nou vaststellen dat politici neersteken geen levensgevaarlijke bloedingen veroorzaakt? Zijn ze dan ook zo meegaand?
randynerd
randynerd 11 maanden geleden
Arjan maak hier een nieuw nummer van! sowieso fantastisch en zeker een nummer 1 😂😃
Henri Sakakini
Henri Sakakini Jaar geleden
De groene marketing gids www.cibasweb.com/Index.Holl.html Tips en goede gewoonten om onze energiekosten te verlagen www.astro-vision-avenir.com/Index.Holl.html Wat te doen om onze energiekosten te verlagen www.cibasweb.com/Index.Holl.html Gebaren en producten om geld te besparen en uw energierekening te verlagen Hoe minder te betalen op maandelijkse rekeningen www.astro-vision-avenir.com/Index.Holl.html
Arent Wilde
Arent Wilde Jaar geleden
Gaat niemand praten over de *69* ?
Henri Sakakini
Henri Sakakini Jaar geleden
De groene marketing gids www.astro-vision-avenir.com/Index.Holl.html
ringo de kroon
ringo de kroon Jaar geleden
Biomassa kan je ook gewoon uit strond halen, 17 miljoen en 17miljoen varkens kakken die rap uit ;) eerst vergassen en de rest kun je ook verbranden :) biogas is ook beter dan bossen
yoshi
yoshi Jaar geleden
VML
yoshi
yoshi Jaar geleden
Ik heb dit als eerste van heel Nederland gezien, althans ik heb een sertificaat gekocht waarop staat dat ik eerste ben!
pvdneste
pvdneste Jaar geleden
In 2020 wordt ongeveer 3% van ons totale energiegebruik door windmolens opgewekt. Zwaar onvoldoende voor het gebruik door huishoudens (dat is ongeveer 12 procent van het totale energieverbruik)
Frans Vanderdrift
Frans Vanderdrift Jaar geleden
😂
Frans Vanderdrift
Frans Vanderdrift Jaar geleden
0.1% (nu 2.2% groen) erbij en NL staat nu al vol met windmolens en zonnepanelen, dan moeten er nog 104545 windmolens bijkomen...
nick w
nick w Jaar geleden
Is steenkool niet hele oude biomassa Zoals olie dat ook is En als je zo kijkt zijn we 100%
TheRealTricky
TheRealTricky 5 maanden geleden
@Craftgames Had je niet door dat hier sarcasme in het spel was?
TheRealTricky
TheRealTricky 5 maanden geleden
@playmobil stopmotion Als Noord-Brabander ken ik het woord "bakkes"... Wij zeggen dan alleen "Ach, hou toch oe bakkes!"
playmobil stopmotion
playmobil stopmotion 5 maanden geleden
BAKKES TOE (bakkes is mond bij de Vlamingen zoals ik)
Craftgames
Craftgames 6 maanden geleden
nee nee nee. Biomassa gaat om een kleine kringloop en steenkool heeft groote kringloop
TheRealTricky
TheRealTricky 7 maanden geleden
Klopt wetenschappelijk helemaal. Steenkool vormt zich out extreem oude plantenresten en olie uit eeuwenoude dierenresten, dus ja... We zijn al klimaat neutraal. Dus zijn maatregelen niet nodig. Hey, Thiery... Hier moet je zijn voor je verkiezingspraatje :P
Just Done
Just Done Jaar geleden
groene stroom is sowieso nep. Als er uitvinding onrendabele is zijn het wel zonnepanelen en windmolens. Zoek maar eens goed op rendement, dan ben je er al gauw klaar mee. Plus de domme msm schaapjes zoals Lubach en zijn linkse radicale trekjes (met zijn gelul over stervende ijsbeertjes, wat natuurlijk ook een leugen is) die nog steeds denken dat CO2 verminderen de klimaatverandering redt, en vooral in Nederland, alsof wij de middelpunt van de aarde zijn. De arrogantie!! Windmolens en zonnepanelen kosten meer CO2 uitstoot (om ze te maken en te onderhouden) dan dat ze ooit zouden kunnen besparen. Om nog maar te zwijgen wat er met al die zware metalen gebeurt als zo'n zonnepaneel is uitgewerkt? o ja, gaat naar Bangladesh, daar halen jonge kinderen de zware metalen uit de panelen,...ons probleem niet meer, maar wij zijn wel lekker groen! Nederland wordt wakker!!! Geloof deze msm leugens niet, msm = overheid!!
masley vystupoe
masley vystupoe Jaar geleden
Je kan er niet van uit. Logistiek kan de opwekking van de volledige vraag naar energie niet door windmolens en zonnepanelen opgewekt worden. Er schort iets aan de gepropageerde oplossing. En gepropageerde oplossingen tegen de 'CO2 overlast' nemen nu wel hyperkapitalistische vormen aan. ! => www.wrongkindofgreen.org/2019/01/28/the-manufacturing-of-greta-thunberg-for-consent-the-most-inconvenient-truth-capitalism-is-in-danger-of-falling-apart/
Balboa Baggins
Balboa Baggins Jaar geleden
Niet moeilijk doen. www.hier.nu/groene-stroom-checker
Merry
Merry Jaar geleden
Genant dit
sneltoch heheheh
sneltoch heheheh Jaar geleden
Niemand realiseert zich blijkbaar, omdat elektriciteit geen primaire energie is, dat bij de productie van elektriciteit 250% meer emissie plaatsvindt dan bij de verbranding van fossiele brandstoffen. De elektriciteitscentrales hebben immers een rendement van tussen de 38 en 41% . Zelfs de Hydro-elektriciteit uit Noorwegen wordt deels opgewekt met "grijze stroom" uit Nederland via de NorNed kabel. Die elektriciteit wordt gebruikt om in de "goedkope daluren" water terug te pompen in de stuwmeren. Dus haal nog maar 0,2% af van de 2,2% Arjen:-)
M K
M K Jaar geleden
De absurditeit ten top. Alleen maar mogelijk in Nederland. En daarvoor moeten we straks bloeden...
Barend Borrelworst
Barend Borrelworst Jaar geleden
Geweldig hoor die 'vergroening'. Feit blijft dat we wereldwijd dus juist onze planeet verzieken, door zogenaamd 'groen' te zijn of willen zijn, terwijl tegenover alles wat we 'groen' doen, al die moeite meer dan teniet doen... Hulde EU (ahum, maar niet heus dus...)!
Sven Habets
Sven Habets Jaar geleden
Het kijken van deze aflevering is een schokkende ervaring
Watch Dog
Watch Dog Jaar geleden
Zie ook de Presentatie Onderhandelaarsakkoord op 21 december 2018: Prachtig om die wereldvreemde Nijpels daar zo te zien schutteren. Had het in zijn inleiding over "vorig jaar, negen maanden geleden". Iedereen kan een vergissing maken maar hij had het niet eens door. Moest regelmatig op zo'n tafeltje steunen om niet om te vallen. Die lallende Nijpels heeft vast niet naar dit filmpje van Lubach gekeken. En zou hij dat wel gezien hebben; Hij duldt geen critici aan de klimaattafel. Autorijdend Nederland hoeft zich geen zorgen te maken. Dat is toch binnen 10 tot 20 jaar afgelopen. De "gewone" huizenbezitter, die is pas echt de klos. Als je die molensteen om je nek nu nog van de hand kan doen, grijp dan je kans!
Steven Keteleer
Steven Keteleer Jaar geleden
Fantastisch filmpje. Zou de regering in Nederland, en alle andere ook niet eens zoiets kunnen maken rond overbevolking? Stel dat men in Nederland de bevolking zou kunnen doen afnemen met enkele miljoenen tegen pakweg 2050 of 2060, dat maakt dat een heel groot verschil, in vergelijking met een bevolking die nog met een paar miljoenen aan groeit. Gemakkelijk 20% of meer. Het energieverbruik zal er ook door dalen en de omslag gemakkelijker verlopen. Overbevolking is erg verweven met agro-nazisme (een systeem Bayer waarbij alleen het übergewas wordt getolereerd op het veld, de rest moet liefst zo dood mogelijk) en verstedelijking. Klimaatopwarming is het gevolg er van. Stel dat er evenveel CO2 in de atmosfeer zou zijn als nu, door bijvoorbeeld vulkanische activiteit, maar dat er geen mensen op aarde zouden wonen of gelijkaardige vervuilers, dan zou er echt veel meer bos en oerwoud zijn. De biodiversiteit zou letterlijk het klimaatprobleem bufferen. Maar dat gebeurt niet door de mens die alles weer om ploegt, dood spuit, enz. wat op zich ook al veel CO2 kost. We nemen dus de aarde in de tang. Los daarvan is er boven bos meer wolkenvorming, minder erosie in bos, meer capaciteit om water vast te houden waardoor de temperatuur langzamer stijgt tijdens warme periodes. Alles staat nog eens mooi uitgelegd in een lange tekst op de facebookpagina van het overbevolkingsmanifest. Best de tekst kopiëren naar een gemakkelijker leesbaar formaat voor het leesgemak. facebook.com/Overbevolkingsmanifest/?jazoest=265100119995648103749982114481069710884571011225767104103101715355771196884736970105731218049815474100701041195865100120991138866489785110791217110412265481105397102112781147799561067488106869595901226811872999579505681
hexxan007
hexxan007 Jaar geleden
En dan vergeten we voor het gemak nog even dat het bouwen van een grote windmolen meer energie kost dan er tijdens de "levensduur" daadwerkelijk van wordt gebruikt... :-(
Someone Else
Someone Else Jaar geleden
ze gaan van 21 naar 6% bij alle energie, dit betekent dat 28% van de Nederlandse energiebehoefte elektriciteit is. wanneer je cijfers van het CBS omrekent (3150 petajoule totaal en 120miljard KWH elektriciteit in 2017) dan zul je echter merken dat in werkelijkheid slechts 14% van onze energiegebruik elektriciteit is. we kunnen de hoeveelheid groene energie dus nog een keer door twee delen.
Tessel Femke
Tessel Femke Jaar geleden
Toen hij zei:”groene stroom komt van....?” Zei ik tegen mijzelf BOMEN....
PennyAfNorberg
PennyAfNorberg Jaar geleden
Biomass doesn't only produce CO2 either, but heating may come of cooling industries and reactors, then it's kinda 'free', since you shant double count it then.
joris mous
joris mous Jaar geleden
politricks!
Skitta Sama
Skitta Sama Jaar geleden
We willen wel duurzaam zijn en meedoen aan de energietransitie alleen is er gewoon nog te weinig informatie en vertrouwen erin. Niet iedereen gelooft in groene energie en dat het echt zal helpen. Meeste mensen willen een groene energieleverancier maar weten niet of hun energieleverancier ook daadwerkelijk groen is. Intentie is misschien goed, maar lak aan informatie helpt ons niet schone energie te stimuleren zie onderzoek : www.ookjijvergelijkt.nl/consumenten-willen-groene-energie-maar-zitten-onbewust-bij-een-vervuiler/
Leandro
Leandro Jaar geleden
Je wordt in de maling genomen.
luuk van staaveren
luuk van staaveren Jaar geleden
Ik kijk dit filmpje op 50% zonne-energie die zelf word opgewekt
Volgende
My Experience With KSI...
11:01
Weergaven 1,5 mln.