Donker

De angsten van Erik Scherder én Matthijs 

DWDD
Abonneren 58K
Weergaven 113K
97% 1 103 28

Als neuropsycholoog en hoogleraar Erik Scherder langskomt weet je waar het over gaat: het brein. Maar ondanks zijn uitgebreide expertise lukt het hem niet om zijn eigen brein in bedwang te houden: vliegangst, vrees voor enge ziektes, faalangst, nachtelijke piekerbuien en angst voor de dood, kortom het getob van ons allemaal. Hij besloot er een serie over te maken: “Erik Scherder laat zich niet kisten”. Ook Matthijs wordt geplaagd door verschillende angsten.
‘Erik Scherder laat zich niet kisten’ is vanaf aanstaande donderdag vier keer te zien, 22:20, EO, NPO 2.
-------------------
Bekijk ook onze NLvids-playlists:
DWDD terugkijken: bit.ly/dwdd_terugkijken
LuckyTV: bit.ly/dwdd_luckytv
Muziek in DWDD: bit.ly/dwdd_muziek
Alle YUNG DWDD-video's: bit.ly/yungdwdd
-------------------
#DWDD

Delen:

:

Download:

Bezig met laden.....

Toevoegen aan:

Favorieten
Later bekijken
Reacties 80   
Mirthe Peeters
Mirthe Peeters 5 dagen geleden
Ik dacht dat ik de enige was die al jaren niet meer op de snelweg durft :)
Robert Duis
Robert Duis 12 dagen geleden
Geachte Professor => Heeft U al eens bekeken hoeveel % van Uw eigen hersencellen (van het totaal) wordt ingenomen welke het verschijnsel (eigenschap) NARCISME vertegenwoordigd?
Evelien Bijl Doelgerichte Coaching
Ik geniet hier enorm van! Zo eerlijk :) Echt gaaf om beide heren dit zo te horen delen. Een boek dat mij enorm heeft geholpen bij mijn angsten, is 'Anxious Kids, Anxious Parents'. Zij hebben het ook over het vermijden dat we graag doen wanneer we bang zijn, en dat het juist zo belangrijk is om de spannende dingen te blijven doen. Wie weet heeft iemand anders hier wat aan!
Tjitske Kooi
Tjitske Kooi 21 dag geleden
Wat fijn! Geeft mij als mens weer een fijn perspectief van dat we allen kwetsbaar zijn en wakker liggen van de mening van anderen. In al mijn waardeloos gevoel hebbende als mens blijkt dat we toch allemaal goedkeuring willen hebben. Hoe 'groot' we denken te zijn.
Musica1982
Musica1982 22 dagen geleden
Mooi mens!!
AJ B
AJ B 22 dagen geleden
Zoveel kennis over het brein, maar wijsheid heeft Erik helaas niet. Zo afgesloten van zijn gevoel waardoor de angsten hem overspoelen, zo zonde eigenlijk. Jammer van Matthijs ook dat hij niet echt de vrouw betrekt in het gesprek, zij heeft wellicht meer wijsheid dan deze twee mannen bij elkaar.
Fadje ja
Fadje ja 25 dagen geleden
Ze hebben tenminste geen sociale angst. 😄 Ik had ook allerlei klachten maar die zijn achteraf te verklaren...voorwaartse kanteling van de nek, migraine. Dacht ook ik ben een hypochonder. Allemaal dankzij de buitenboordbeugel behandeling 😣. Zie Orthotropics "growing your face" en the story of headgear. Er is gekloot met de natuur...maar ja dit was dus geen ongegronde angst. Thx orthodontist💁✌
Wim Nijssen
Wim Nijssen 25 dagen geleden
Wie is de sympathieke tafeldame die zulke prima oplossingen biedt voor deze mannen die blijkbaar alles met het hoofd willen doen? Veranderen kán, laat zij heel eenvoudig zien! Waarom gaan die mannen daar niet op in? Zit zij er voor spek en bonen bij?
Ed van Agteren
Ed van Agteren 25 dagen geleden
Wat een ander zegt maakt weinig verschil ze hebben toch nooit gelijk.Wat ik over een ander schrijf is onbelangrijk totdat diegene daarop gaat terug reageren.
Big G
Big G 25 dagen geleden
Mooie TV hoor dit.
Dennis Bouma
Dennis Bouma 26 dagen geleden
Blijkt dat links gewoon niet helemaal spoort
Hans Stok / NIPPER Amsterdam NL
Hans Beerenkamp had en heeft m.i. groot gelijk. Dat ergerde mij ook enorm aan het optreden van ES, ondanks dat hij wetenschappelijk heel goede dingen zei. Hij behandelde verbaal / communicatief de kijker als kinderen of hij acteerde dus als een derde rangs cabaretier. Jammer dat ES, en vele mensen met hem, zo in elkaar zitten, dat zij hun gedrag in deze niet kunnen overzien, niet kunnen helicopteren, niet meta kunnen denken (uit onzekerheid, angsten ?). MAAR ik waarder de openheid en eerlijkheid van hem en Matthijs ENORM. Nu nog de introspectie.
Kees Tel
Kees Tel 26 dagen geleden
Prachtige eerlijke televisie. Het feit dat zowel Scherder als van Nieuwkerk zo openlijk zijn over hun angsten is voor mij als allesvrezer een feest van herkenning. Het durven erkennen van je angsten is al een grote stap op weg naar g̶e̶n̶e̶z̶i̶n̶g̶ het leren omgaan er mee.
amy grace
amy grace 27 dagen geleden
De mens lijdt het meest door het lijden wat hij vreest en dat niet komt opdagen
Alice de Vries
Alice de Vries 27 dagen geleden
Hartelijk dank Matthijs en Erik Scherder! Hier ook iemand met vlieg- en snelwegangst. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben... En heel verstandig om geen recensies meer te lezen. Recensies worden puur geschreven als amusement, niet als opbouwende feedback... Ik ga die nieuwe serie "Erik laat zich niet kisten" zeker helemaal bekijken! Ik vond de eerste aflevering heel boeiend.
Donald Verhaai
Donald Verhaai 27 dagen geleden
Typisch product van evolutie. Het brein dat zonder de generator “instinct” fouten gaat maken
Cornelis Verhoef
Cornelis Verhoef 28 dagen geleden
Jammer dat dit programma verdwijnt. Matthijs is een enorm goede, betrokken interviewer. Nooit begrepen wat piepkuiken daar doet.
herauthon four
herauthon four 28 dagen geleden
ik snap Erik HEEL GOED - en voel gewoon het innerlijke beeld - en is ook op neurologisch niveau te verklaren - dus - hmm, een interessante study naar het innerlijke beleven
Julius Pompilius
Julius Pompilius 29 dagen geleden
Erik Scherder stond een aantal jaar geleden met een artikel in de krant waarin beweerd werd dat het voor de "hersenen wel goed was" als je zo nu en dan door collegae of klasgenoten gepest werd. Niet dat dat leuk zo zijn, maar de prikkels zouden "goed voor de hersenen" zijn. Ik dacht nog even, bij deze meneer moeten ze eens leven lekker flink gaan "deurtje bellen", .. kijken hoe lang dit goed is voor zijn hersenen. Na dit interview gezien te hebben denk ik dat het deurtje bellen allicht zo'n slecht idee nog niet is, een concrete irritatie kan een goed medicijn zijn tegen allerlei "ingebeelde gevaren".
tom rens
tom rens 29 dagen geleden
Lekkere Woordkeuze weer van Matthijs :S ....
quwu
quwu 29 dagen geleden
Hoe hij zijn optredens inleiding, doet niks af aan de waardevolle, praktische informatie die hij overbrengt om onze levenskwaliteit te verbeteren. Zoek je naar minpunten? Dan zal je die bij iedereen vinden.
Mats Jong
Mats Jong 29 dagen geleden
Die klachten zijn niet mentaal het lichaam reageert op stress en dan gaat het fight en flight aan. Als de hersenstam dit niet stop zet gaat het lichaam kapot op cel niveau. In de toekomst zal het zenuwstelsel beter bekend moeten worden en hoe we dit weer kunnen herstellen want hier vind de schade plaats. Dit kunnen we dan alleen maar omschrijven als angst en als symptoom voor iets veel ernstigers wat onder liggend is. Als dit gelukt is zal er een medich veld onstaan die niet meer verdeeld is. Nu is er voor elk deel van het lichaam een veld en dan zullen we dus nooit in zijn totaliteit kunnen zien wat er in iemand gebeurt. Onstekking cortisol bloedtoevoer zenuwen enzymen neuronen hormonen feedbackloops en dna. Als dit in zijn totaliteit word gezien dan zal er verandering mogelijk zijn tot die tijd kan je net als ik waarschijnlijk ook dood gaan door stressoren die een mens tegenkomt in zijn leven. Die man die iets schrijft zit op een gemakelijke plek waar hij andere beoordeeld. De andere man die op het podium gaat staan onderwerpt zich aan stressoren die zijn daadwerkelijk gevaarlijk voor alle onderdelen van het organisme in zijn totaliteit. Angst is dodelijk maar pas merkbaar als er blijvende schade is. Dus vind je geluk in het leven in de kleine dingen en zorg voor je lichaam als geheel dan zul je gezond oud worden. Ik kan nog uren door typen maar ik snap eigenlijk niet eens waarom ik dit aan het typen ben omdat ik over iets typ wat nog niet bekend is als de norm en wat waarschijnlijk niet meer gebeurt in mijn leven.
Rachel
Rachel Maand geleden
Ben zo blij dat ik niet de enige ben. Schaamde mij er altijd voor.
Stephanie Koning
Stephanie Koning Maand geleden
Wat is Erik toch een geweldige man! Zo oprecht en authentiek!! Wat een voorbeeld om je zo kwetsbaar op te stellen!
SLMDNKASR
SLMDNKASR Maand geleden
Mooie vent is dat joh kan ik van genieten, openheid, vrolijkheid.
Caroline den Ouden
Caroline den Ouden Maand geleden
DWDD is een programma voor angstige mensen
Cat Lover
Cat Lover Maand geleden
Lieve, lieve meneer Scherder Uw colleges zijn geweldig! Ze inspireren en brengen zoveel kennis bij het grote publiek. Persoonlijk hou ik erg van de colleges over de noodzaak van bewegen en de gevolgen hiervan voor het ouder worden. Ik zag u in een schouwburg tijdens een live optreden en de manier waarop u beweegt is als van een jonge man: energiek en vol souplesse. Prachtig om te zien en het geeft uw verhaal van de noodzaak van beweging extra stimulans. Tóch heeft de betreffende recensent wel een punt. Uw live optredens zijn, los van uw grote kennis, van tijd tot tijd over de top. "Hebben we er zin in..? " Natuurlijk heeft het publiek er zin in, anders waren de mensen niet naar de schouwburg gekomen om uw kennis aan te horen. Het is eerlijk gezegd gekunsteld, want die vraag komt telkens terug. Ook uw herhaaldelijke opdracht aan het publiek dat het moet reageren. Het kwam zo typisch Amerikaans over. Ik vond het soms echt overdreven (alsof u kleine kinderen toespreekt) en daarmee het risico loopt dat de interessante kennis bij de toehoorders verloren gaat doordat er irritatie ontstaat. U zou toch het beste weten hoe dat werkt in het brein. Zelf vroeg ik mij tijdens uw optreden af: "Heeft die man geen regisseur? Geeft niemand hem feedback over zijn manier van optreden? " Uw enthousiasme werkt aanstekelijk, maar als het een terugkerend kunstje wordt, gaat het ten koste van uw wetenschappelijke boodschap. En dat zou erg jammer zijn. Verder veel lof dat u zo open en kwetsbaar bent over uw angsten en de kritiek van de desbetreffende recensent. Dit interview was een optreden zonder 'kunstje'. Eerlijk, oprecht en naturel. Daar houden de meeste mensen van.
Ellen de Jong
Ellen de Jong Maand geleden
Dit soort gezeur is precies de voedingsbodem voor de volstrekte corona-virusgekte, die ons land in de greep begint te krijgen. Get A Life, mensen. Hou je eens met iets anders bezig dan jezelf en je pathetische preoccupaties en toon wat interesse in anderen. Ga ik ondertussen weer 'ns lekker aan het werk. (.....) Hahahaha!
Ro Gi
Ro Gi Maand geleden
Zij hebben geen intrinsiek vertrouwen in natuurwetten
Ro Gi
Ro Gi Maand geleden
Wát een watjes man, niet durven auto rijden
Casey Fan
Casey Fan Maand geleden
Beide heren koketteren met hun zogenaamde zwaktes... Raar soort ijdelheid.
Angele Mooiman
Angele Mooiman Maand geleden
Echt wat was dit bijzonder !!!
Dutch Lady
Dutch Lady Maand geleden
Mooi persoon 🙏🏼
Marja g
Marja g Maand geleden
Geweldig dit stukje tv , vele mensen hebben vele angsten ,ook deze mensen , zo zie je maar .. Erik Scherder legt alles heel duidelijk uit , ik begrijp wat hij zegt en daarbij is het een zeer charismatisch man en heerlijk om naar zijn enthousiasme te luisteren en te kijken diegene die kritiek om hem had Hans .B ,ik zou denken, die man is stik jaloers op Erik Scherder !!nu kan ik heel slechte dingen zeggen over die man ,maar ik zie en hoor 1000 keer liever Eric Scherder mijn oma had een tegeltje : Een mens lijdt dikwijls 't meest Door 't lijden dat hij vreest Doch dat nooit op komt dagen. Zo heeft hij meer te dragen Dan God te dragen geeft. Het leed dat is, drukt niet zo zwaar Als vrees voor allerlei gevaar. Doch komt het eens in huis, Dan helpt God altijd weer En geeft Hij kracht naar kruis.
c sal
c sal Maand geleden
Geweldig interview!
ChristyNINdie
ChristyNINdie Maand geleden
Ik werk met het mensen met autisme, en na deze conversatie snap ik niet en heb ik nooit gesnapt waarom ze zo intens gedwongen worden dingen te doen waar ze bang voor zijn? Waarom mogen "normale mensen" wel alles vermijden dat ze willen vermijden?
Ruben B
Ruben B Maand geleden
Mooi gesprek dit. Aandoenlijk ook hoe Matthijs en Erik hun eigen angsten aan elkaar voorlegden.
Ano Niem
Ano Niem Maand geleden
Wat een sympathieke unieke man is hij! Eerlijk en open over zijn eigen kwetsbaarheid. Goed dat hij dit eens in de openbaarheid heeft gebracht; ik denk dat dit voor veel mensen een steuntje in de rug is.
Rob Weteling
Rob Weteling Maand geleden
Wat bijzonder dat dhr Scherder iets van zijn enthousiasme heeft aangepast. Het aantal mensen dat hem prijst voor juist deze bevlogenheid is duizenden malen groter. Dus waarom naar een recensent luisteren die alleen maar 'zijn mening' verkondigt? Er zijn zoveel andere. Een mening van iemand vertelt veel over degene die de mening heeft, eigenlijk niets over het onderwerp. Blijf jezelf hr Scherder, je doet er velen plezier mee.
jan kuiper
jan kuiper Maand geleden
Kan dwdd niet gelijk van de buis af.
br am
br am Maand geleden
Ik denk ook altijd dat ik overal tumoren 😅🤷‍♂️
TheCaptainKim
TheCaptainKim Maand geleden
Jezus, wat zal ik Matthijs missen. Die man is zo uniek. Ik doe niet aan heldenverering maar deze openheid is ongekend. Weemoedig door het naderend afscheid maak ik een diepe buiging. Dág Matthijs.
Puroza
Puroza Maand geleden
De MatriXmethode zal jullie goed kunnen helpen
Patricia Knook
Patricia Knook Maand geleden
Wat een mooi gesprek! Ik had graag de koppeling van zijn angsten naar jeugdervaringen gehoord, die er ongetwijfeld zijn. Dank voor jullie openheid heren.
Michael
Michael Maand geleden
Fantastisch!! Zóóó van belang dat hier aandacht aan geschonken wordt!
SKLann
SKLann Maand geleden
Wat een mooie man is die Erik. Hoogbegaafdheid en HSP zijn is niet altijd even fijn ;) Die Hans, die moet snel naar zijn Grietje gaan. Heel diep het bos in, intens diep. Laat je niet leiden door 1 sul, de rest spreekt vol bewondering en positiviteit over je. Je bent een topper!
The Boudica 2.0
The Boudica 2.0 Maand geleden
Angst voor rijden op de snelweg (=symbolisch) heeft te maken met wantrouwen naar anderen mensen in het algemeen.
Modartisto
Modartisto Maand geleden
Dit is het bewijs dat je kwetsbaarheden tonen echt sympathieker maakt. En krachtig. Macho gedrag vind ik irritant, omdat het nep is.
bas paas
bas paas Maand geleden
ik ben vooral bang dat ik nooit de lotto zal winnen
Cat Lover
Cat Lover Maand geleden
😂😂😂😂😂😂
Mariam Aghattass
Mariam Aghattass Maand geleden
Diep respect voor deze grote man🌹
Rudy4891
Rudy4891 Maand geleden
Wat een geweldige man! Zo open en eerlijk zie je ze zelden op tv! Een professor die gewone taal spreekt over complexe zaken. Wees vooral jezelf, dat is precies waardoor veel mensen naar je luisteren 👌🏻
Remco
Remco Maand geleden
Mooi om te zien, al die angst. Die recesent heeft ook angst. En allebei onbewuste patronen van reactie. De professor analyseert. De recensent bekritiseert.
kimmy ros
kimmy ros Maand geleden
Mr.Scherder is een erg sympathieke leuke vent.
Arthur Schagen
Arthur Schagen Maand geleden
Die Hans Beerekamp is zo een ongelooflijke lul! Wetenschap is voor de meeste mensen volledig onbegrijpelijk en Erik Scherder maakt de wetenschap tot entertainment en begrijpelijk voor de meeste mensen. Dan vindt die lul dat Erik Scherder zich ook nog eens moet gedragen als professioneel entertainer. Wat een vervelende kwal. Erik moet daar toch ver boven staan. De jaloezie van die Beerekamp druipt er af. Wat heeft Erik Scherder gepresteerd in verhouding tot die Hans Beerekamp? Precies!
ActaNonVerba
ActaNonVerba Maand geleden
Mensen, 5HTP ( Griffonia Simplicifolia= natuurlijk tryptofaan) is zo'n fijn en natuurlijk middel om die angsten/ prikkels te dempen zodat het dagelijks leven leefbaar blijft en je niets hoeft te vermijden uit angst. Ik DURF weer. Niet verslavend of contra indicaties. Gewoon te verkrijgen bij de Tuinen of andere supplementen winkels
drunkensailor112
drunkensailor112 Maand geleden
Tegen beide heren zou ik willen zeggen: neem wat mdma en een keertje DMT/ihuasca
Urai
Urai Maand geleden
@drunkensailor112 Ik ontken niet dat deze middelen met relatief succes toegepast kunnen worden in therapie. Om te zeggen dat na een keer wat chemische simulanten te gebruiken je problematiek meteen verdwenen is, vind ik te makkelijk. Helemaal als het over recreatief gebruik gaat.
Paretozen
Paretozen Maand geleden
Ik zou graag GHB willen aanraden. Veel beter en echter dan die psychedelische zooi.
drunkensailor112
drunkensailor112 Maand geleden
@Urai is illegaal anders zou dit allang breed worden toegepast. Mdma werd vroeger gebruikt bij ondermeer huwelijkstherapie met groot succes en lsd werd gebruikt met ptst. Sinds kort blijkt mdma daar ook enorm succesvol voor te zijn.
Urai
Urai Maand geleden
Als het antwoord zo makkelijk was, hadden een stuk minder mensen dit probleem.
drunkensailor112
drunkensailor112 Maand geleden
@Flup2 neej hoor
p
p Maand geleden
Hoezo lachen de meeste als hij iets serieus vertelt?wtf man
DzJo-DzJo
DzJo-DzJo Maand geleden
@Sjaan Banaan Nee de intentie van het hele gesprek was niet grappig bedoeld... Maar bij dat stukje "hersentumor" bijvoorbeeld, bracht hij het wel met een grappige tint.... Hij moest zelf ook lachen om de opmerking van Mathijs: "het heeft niet geholpen zie ik".. ja dat is gewoon een grappige opmerking over een serieuze zaak.. niks mis mee op dat moment
Sjaan Banaan
Sjaan Banaan Maand geleden
@DzJo-DzJo Overigens denk ik dat hij tijdens dit stukje niet bewust grappig probeerde te zijn
Sjaan Banaan
Sjaan Banaan Maand geleden
@DzJo-DzJo Oke, ik snap wel wat je bedoelt. Ondanks dat vond ik het toch een beetje ongepast.
DzJo-DzJo
DzJo-DzJo Maand geleden
@Sjaan Banaan ik moest ook lachen.. maar begrijp de ernst heel goed! maar zie tegelijkertijd ook het absurde/irreële ervan in! (en dhr Scherder zelf ook wel)
Sjaan Banaan
Sjaan Banaan Maand geleden
@DzJo-DzJo Op het moment dat Dhr Scherder zijn angsten aan het benoemen is hoor je mensen lachen, alsof hij een grap maakt. Die mensen begrijpen niet hoe serieus dit is.
Flexalize
Flexalize Maand geleden
narcisme ten top
Arthur Schagen
Arthur Schagen Maand geleden
van die Beerekamp, ja...
DzJo-DzJo
DzJo-DzJo Maand geleden
Ze zeggen altijd, je moet je angsten onder ogen zien!! Nou ik ben dus bang voor de dood. 😂
Joris Michl
Joris Michl Maand geleden
Hahaha een of andere nobody recensent van de NRC... Erik: "U bent een man van aanzien." Nobody: "jazeker." Wat een ijdeltuiten die mensen joh. Wie geeft er nou een zak om zijn mening of van Angela de Jong. Erik gewoon goede vent.
drunkensailor112
drunkensailor112 Maand geleden
Jah ik had het ook niet meer. Als ik die gast zou tegenkomen zou ik hem een euro in z'n pet gooien
Phons Bakx
Phons Bakx Maand geleden
Hier worden het hart en het brein (intellect) beide als personificaties opgevoerd: nlvids.info/video/bqmarZySa3KihHE.html - Ik vind het mooie klare taal die hier wordt opgevoerd, taal die in staat is te helpen te ondersteunen
Phons Bakx
Phons Bakx Maand geleden
Ik keek nog naar een ander filmpje over Erik Scherder en het is een fantastische aimabele man. Hij moet er voor zichzelf zeker kunnen uitkomen waardoor angsten soms hevig toeslaan, maar niet alles daarvan zetelt in het brein en zijn functies, en ik denk dat deze man dat eigenlijk wel weet.
roydamanna
roydamanna Maand geleden
"The cave you fear holds the treasure you seek"
ilyjax
ilyjax Maand geleden
roydamanna so true
FleurOlivia
FleurOlivia Maand geleden
Echt dapper
Arthur Lecomte
Arthur Lecomte Maand geleden
Zo'n column is het beste wat hij zich toe kan wensen. De enige manier om het hoogste niveau te bereiken is door op een goeie manier met kritiek om te gaan. Helaas wordt onze maatschappij echter steeds middelmatiger omdat we al onze negatieve gevoelens willen verbannen.
Arthur Schagen
Arthur Schagen Maand geleden
Nee, dit commentaar was ongenuanceerd en druipt van de jaloezie.
Stijn1995NL
Stijn1995NL Maand geleden
Ik heb ook een angststoornis, en ben daar ook voor onder behandeling geweest. Helaas niet geholpen, maar herken mij helemaal in wat deze man zegt. Ik weet ook hoe de angst ontstaat en waardoor en dat deze angst eigenlijk ongegrond is. En als ik het daar dan over heb dan weet ik dat het ongegrond is, maar als zich het moment dan aandoet, schiet die angst er toch in... en dan is er geen enkele gedachte die dan helpt. Ik vind dat nog steeds zo gek en raar.
Gratis leren Photoshoppen
Erik geeft het goed over naar andere mensen. Ik kijk graag naar zijn vlogs. Zeer leerzaam en je blijft kijken. Erik trek je niks aan van de mensen die jou negatief in de publiciteit wil zetten, je doet het goed... Dank je.
K.I.P. TV
K.I.P. TV Maand geleden
dit gebeurt mensen die de werkelijke realiteit van het leven uit het oog verloren zijn of zelfs nooit hebben gekend of ervaren. man,man,man....dit noemen ze angsten. Echte angst....dat hebben ze nooit ervaren, stel je voor dat ze dat overkomt....zelfmoord!
Improving Man
Improving Man Maand geleden
Niet iets wat je achter hem zou zoeken.
ron schraper
ron schraper Maand geleden
autos rijden tov elkaar natuurlijk niet zo hard
debbyr27
debbyr27 Maand geleden
Prachtige mensen daar aan die tafel, wat een mooi interview. Diep respect
erik5374
erik5374 Maand geleden
Roos blijkt weer een geweldige tafeldame
Modartisto
Modartisto Maand geleden
Ze voegt toe.
harrie houtman
harrie houtman Maand geleden
We hebben in het westen een overmatige focus op de hersenen, maar emoties huizen niet in de hersenen. Het brein is misschien een coördinatiecentrum, maar niet hét centrale punt van de mens of zo, dat is een dwaalleer. Emoties als angsten laten zich zien aan de hand van (meestal onbewuste) overtuigingen. In die zin prima dat er emoties zijn want op die manier weten we dat we vasthouden aan gedachtepatronen die niet overeenkomen met wie we werkelijk zijn, ze saboteren ons. Je kan er van af komen door er niet van af te willen maar ze geleidelijk aan toe te laten en te zien voor wat ze zijn, lichamelijke sensaties in reactie op mentale overtuigingen. Belangrijk om je niet te identificeren met de gedachtes en emoties, dat zijn we namelijk niet.
userid
userid Maand geleden
Erik, als je dit leest: wat ongelooflijk knap en moedig om zo open te praten op tv.
Maarten Ten Napel
Maarten Ten Napel Maand geleden
Wat een gemaakt nepgesprek. Zogenaamde ontboezemingen.
Frans Dorable
Frans Dorable Maand geleden
Ik herken dat wel. Ik heb te veel gekeken naar afleveringen van Aircrash Investigation en ik denk dat ik nu toch iets van vliegangst heb ontwikkeld. Maar dat wil niet zeggen dat , als het werkelijk moet, ik niet meer in een vliegtuig zou durven stappen maar ....... niet graag. Ook heb ik min of meer hoogtevrees. Me zelf analyserend denk ik dat het iets met volwassendom te maken heeft. Vroeger zag je geen gevaar, nu zie je dat je eigenlijk toch wel kwetsbaar bent en ga je die gevaren ook zien.
Mr Hawk
Mr Hawk Maand geleden
Wat een leuk interview dit. Zo jammer dat het na 27 Maart afgelopen is!
Ruben Terlouw
Ruben Terlouw Maand geleden
Bij <a href="#" class="seekto" data-time="845">14:05</a> komt er een hand ONDER meneer Scherder vandaan! die kan niet van de dame aan tafel zijn, want zij zit heel ver weg ?!?! wat gebeurt daar?
rinsiie
rinsiie Maand geleden
Dat is z'n linkerhand waarmee hij z'n jasje "tegenhoudt"
P Berg
P Berg Maand geleden
Wel eerlijk, maar hij staat op n bepaald gebied nog in de kinderschoenen. Ik raad hem een gezonde snuif non-dualisme aan ;-)
Mr Boes
Mr Boes Maand geleden
Wat een enthousiasme, prachtige vent👌
Volgende
Yasak Elma 74. Bölüm
2:14:24
Weergaven 1,4 mln.